„ZDRAVÍ JE PŘEDPOKLADEM VŠEHO“ jak říkával Miloš Kopecký aneb DEN ZDRAVÍ v ŘLP – Kariéra v Řízení letového provozu ČR
MENU

„ZDRAVÍ JE PŘEDPOKLADEM VŠEHO“ jak říkával Miloš Kopecký aneb DEN ZDRAVÍ v ŘLP

Zdraví, jedna z nejcennějších hodnot v životě člověka, jedno z nejčastěji vyhledávaných klíčových slov na internetu a téma, které je pro nás jako zaměstnavatele velice důležité.

Péče o zdraví zaměstnanců je v našem pracovním prostředí jedním z předních témat. Máme k dispozici nadstandardní zdravotní služby a absolvování pravidelných lékařských prohlídek jsou dány nejen legislativou, ale také vnitřními předpisy. Zároveň si však mnozí uvědomujeme, že dnešní doba je rychlá, stresu není málo, všechny tyto faktory se sčítají a dříve nebo později se vše může podepsat na naší tělesné i duševní kondici. A ruku na srdce. Najdeme si všichni včas chvilku pro konzultaci s odborníky a vyhledání informací, když nás vlastní tělo varuje, že se mu něco nelíbí?

Proto jsme rozvinuli na personálním oddělení myšlenku přivést preventivní program lidem blíže a vznikl Den zdraví. Pokud jste neměli čas se ho zúčastnit, vězte, že bylo na co koukat a co se dozvědět.

Den začal brzy ráno milým přivítáním a rozdáváním vitamínových ovocných kelímků všem příchozím nebo možností se energeticky probudit na ranní lekci jógy. Od osmi hodin byli připraveni odborníci, aby nám vyšetřili zrak, změřili krevní tlak, podívali se na to, kolik nám v krvi koluje cukrů, jaká je vitální kapacita našich plic a ženy si mohly zajít na preventivní vyšetření prsou. Cenné rady a bohaté zkušenosti předávala naše známá lektorka první pomoci přímo na zážitkově zpracovaných ukázkách s figurantem. Po bohatém zdravotním kolečku jste mohli zkonzultovat stav vašich chodidel a před pestrou nabídkou zdravě zaměřených obědů jste mohli nasát informace o životním stylu a stravování pro zlepšení zdraví. Ani pohybová péče o tělo nebyla zanedbána. Na místě jste měli možnost získat měsíční volnou kartu Multisport Benefit a zaregistrovat se, nebo se poradit s jedním z našich fyzioterapeutů, jak správně sedět v kanceláři na židli či se mu svěřit s dalšími bolavými problémy vašeho těla.

Tato půldenní akce byla opravdu nabitá, externí odborníci měli „plné ruce práce“, ale s tím jsme počítali, a je to jen a jen dobře. Protože upozornit na možnou blížící se zdravotní komplikaci, byť i jednoho z tisíce, váhu pro nás má!

Malé „video ohlédnutí“ za páteční akcí najdete zde.

Facebook