Run, run, run – Kariéra v Řízení letového provozu ČR
MENU

Run, run, run

to nejsou jen slova z písničky zpěvačky Celeste Buckingham. Tak doznívá pouliční atmosféra z druhé zářijové soboty, kdy jsme se v podvečer již po několikáté sešli ve startovních koridorech běžeckých závodů Birell Grand Prix v centru Prahy.

Závod je to velice oblíbený, potkávají se v něm jak výkonnostní sportovci, kteří přicházejí s cílem pokořit osobní rekordy, tak velká řada účastníků, kteří si závod chtějí užít a vychutnat si úžasnou atmosféru večerní Prahy. Potkáte zde i ty, kteří svou účastí pomáhají ostatním.

Náš ŘLP tým byl také smíšený, a to nejen co se pohlaví týče. Jsou mezi námi velice kvalitní běžci a sportovci, ale také „hobíci“, kteří se prostě rádi hýbou, nemají tolik natrénováno, ale přijdou si rádi zazávodit a reprezentovat. Letos nás běželo 21 v 7 týmech, dva smíšené, jeden ženský a čtyři mužské. A jaká byla jejich motivace? Řekla bych – individuální, vnitřní, prostě taková, která člověka vytáhne z řídící či kancelářské židle a donutí ho obout si tenisky a strávit sobotní večer v pohybu v ulicích.

A jak to všechno dopadlo? Dobře. Všichni doběhli do cíle v limitu a bez zranění, dohromady naše nohy uběhly 210 km a nejlepší z nás měl na 10km trase čas 34 minut a v celkovém pořadí se umístil na krásném 61. místě z téměř 2 000 běžců stejné věkové kategorie. Moc gratulujeme a těšíme se, že se budeme moci zúčastnit i dalších závodů a reprezentovat Řízení letového provozu ČR, s. p., i v příštím roce.

Facebook