Náborový tým v akci na Profesia Days v listopadu 2018 – Kariéra v Řízení letového provozu ČR
MENU

Náborový tým v akci na Profesia Days v listopadu 2018

Veletrh práce Profesia days je nejoblíbenější a nejnavštěvovanější kariérní veletrh v České republice. Je to opravdu tak? A jaký efekt to pro nás, jako vystavovatele, má v dnešní době, kdy nezaměstnanost v ČR klesá na historické minimum za posledních více než 22 let?

Udělat si vlastní zkušenost bylo hlavním cílem naší premiérové účasti na otevřeném veletrhu práce. Reprezentovat silnou značku ŘLP ČR s. p., přijít do kontaktu s konkurencí, potkat se osobně se zájemci o práci, zjišťovat jaké je vnímání široké veřejnosti nás jako potencionálního zaměstnavatele v různých oborech. S tímto očekáváním jsme navštívili veletrh s početným náborovým týmem.

Přiblížit si živou atmosféru veletrhu a naší výstavní plochy můžete TADY.

Jak veletrh vypadal v číslech?
• Více než 130 vystavovatelů.
• Přes 8 000 návštěvníků za dva dny, „genderové“ vyvážení, s hlavní věkovou skupinou mezi 25-45 lety.
• 60 přednášek a 30 speakrů.

Podle průzkumu a z osobních rozhovorů jsme si potvrdili, že ŘLP je stále spojováno hlavně s pozicí řídícího letového provozu. Návštěvníky na první pohled často ani nenapadlo zajímat se o práci u nás na jinou pozici. Profesi řídícího letového provozu vnímá veřejnost jako stresové zaměstnání s obrovskou zodpovědností vyžadující speciální vzdělání. To jsou pro nás velmi důležitá sdělení, na která se ve svých náborových aktivitách potřebujeme čím dál více soustředit. Bořit mýty jak o práci řídících, tak o stále malém povědomí ŘLP ČR s. p. jako o zaměstnavateli vhodném i pro technické a jiné profese.

Závěrem moc děkujeme všem, kteří Sekci lidských zdrojů pomáhají „ v terénu“ s náborovými aktivitami osobně, mají zájem zlepšovat informovanost veřejnosti a mluvit o své práci na veřejnosti a skvěle tak reprezentovat a budovat silnou značku na trhu.

Facebook